Alternativni načini za iskanje zaposlitve

16 Jul

Iskanje zaposlitve je lahko prava nočna mora, sploh zaradi tega, ker imate včasih občutek, da pošiljate prošnje v prazno, delodajalci vam ne vračajo odgovorov in vse službe, ki so vam vsaj približno v redu, so v hipu zasedene. Ste morda že pomislili, da bi se iskanja zaposlitve lotili na bolj nekonvencionalen način?

Recimo, da za začetek ignorirate vse klasične oglase v tiskanih revijah in na Zavodu za zaposlovanje, saj od njih tako ali drugače nikoli ne dobite odgovora! Internet vam za iskanje zaposlitve ponuja nešteto možnosti: zaposlitveni portali, kjer ne samo da lahko iščete delo,  vendar se lahko bodočim delodajalcem tudi predstavite in poveste, kaj jim lahko(po) nudite.

Pobrskajte po internetnih forumih in presenečeni boste, koliko  možnosti za zaposlitev boste našli. Pri tem imamo v mislih specializirane in ozko usmerjene forume, kjer imate dejanske možnosti za dobiti zaposlitev s polnim delovnim časom in ne priložnostnih del ter praznih obljub o hitrem in dobrem zaslužku.

Za iskanje zaposlitve lahko izkoristite tudi socialna omrežja in različne skupine, ki s ustvarjene prav z namenom izmenjave informacij o aktualnih zaposlitvah in prostih delovnih mestih. Ste tam že preizkusili svojo srečo? Seveda je vse odvisno od vaših želja in ciljev, ampak če ste nad klasičnimi prijemi obupali, je morda čas, da spremenite taktiko. Povedano drugače: nič nimate za izgubiti!

Tisti najbolj pogumni pa se odpravite naravnost k delodajalcu. Za začetek si naredite seznam potencialnih podjetij in preverite na njihovi spletni strani, če imajo morda trenutno odprto kakšno delovno mesto. Tudi če ga nimajo, jim pošljite prošnjo, morda bodo v kratkem potrebovali točno tak profil, kot ga lahko vi ponudite. Lekcija je podobna kot v prejšnjem odstavku,  s tem nimate čisto nič za izgubiti, kvečjemu lahko pridobite kakšen kontakt več.

Iskanje zaposlitve pa lahko še najbolj enostavno začnete kar na našem portalu!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: