E-STAVE

20 May

V Sloveniji je bila Športna loterija ustanovljena konec leta 1995 in kot delniška družba je pridobila dovoljenje za trajno prirejanje iger na srečo od Vlade Republike Slovenije. Glavni povod ustanovitve je bil zbiranje finančnih sredstev za dejavnosti športnih, invalidskih in humanitarnih organizacij v Sloveniji. 14. decembra leta 1996 je bilo uspešno izvedeno prvo žrebanje, takratne igre, imenovane športni krog. Kasneje v naslednjih letih so na slovenskem trgu razvili in uveljavili več različnih iger.

Na portalu e-stave lahko stavite na različne športne dogodke, kot so nogomet, košarka, hokej, tenis in ameriški nogomet. Če želite športno stavo vplačati preko spleta, se je potrebno najprej registrirati in nato prijaviti z uporabniškim imenom ter geslom.  Po uspešni prijavi se s svojim kontom odločite na kateri športni dogodek boste. Nato je potrebno izbrati tip (zmaga domačih/gostov, neodločen izid, zmaga ekipe v 1./2. polčasu, točen rezultat itd.) ter vrsto stave (“single”, kombinacijska ali sistemska), na koncu pa je potrebno vpisati še določen znesek, ki ste ga pripravljeni vložiti. Minimalni znesek na stavni listek je 0,50 evra, največji pa 200 evrov. Na konto si denarna sredstva lahko vplačate z vplačilnim listkom (katerega lahko kupite na prodajnih mestih Športne loterije), Moneto, s pomočjo spletne banke Abanet ali Klika NLB ter s plačilnimi karticami (Visa, MasterCard, Maestro, Activa, Diners Club).

V tujini je veliko več ponudnikov stav kot v Sloveniji, ena izmed njih je tudi stavnica Bet at home. Tuje stavnice velikokrat ponujajo več stavne izbire, stave v živo, boljše stavne kvote ter tudi stavne bonuse, ki jih lahko pridobite, ko se prvič registrirat na stavnico. Najbolj svetovno znane spletne stavnice so: Bet at home, Bwin, Gamebookers, Ladbrokes, William Hill, Betfair, Bet365, Boylesports, Pinacle… V Sloveniji pa športne stave trenutno ponuja samo Športna loterija Slovenije. Avstrijska licencirana stavnica Bet at home je stavnica, ki svoje storitve nudi tudi v slovenskem jeziku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: