Pred Dončičem je druga sezona lige NBA

1 Oct

Magic Luka, Wonder boy ali Luka Dončič ima pred sabo drugo sezone najboljše košarkarske lige NBA. 20 letnik ima letos pred sabo samo en cilj, to je končnica lige NBA. NE pozabimo da je Dallas že v lasnki sezoni bil v končnici, potem pa so prišle poškodbe igralcev in tudi nekatere menjave, ki so nakazale da si v klubu lani še niso želeli v playoff.

No letos je povsem drugačna zgodba, čeprav stavnice kot je 1xbet, v vlogo favorite ne uvrščajo Dallasa. Vseeno pa to ne pomeni da stavnice v kočnici ne vidijo teličkov iz Dallasa. Tudi ocena strokovnjakov je, da bo Dončič in njegov Dallas letos v boju za 8 ali 7 mesto, ki seveda še vodita v kočnico.

Vsekakor je pred Luko težavna naloga, ki pa je mogoča. Tudi zaradi tega ker je letos v moštvu nova velika okrepitev, to je Latvijec Kristapson Porzingis. Latvijec je imel za sabo težavno poškodbo in lani dejansko sploh ni igral. Če bo Porzingis igral na svojem starem nivoju, pa bosta z Lukom eden najboljših dvojec v ligi NBA, morda lahko v nekaj letih konkurirata tudi za prsta.

Vse pa bo seveda odvisno od tega ali bosta oba igralca lahko ostala brez poškodb. Dončič je letos omenil, da je na letošnjo sezono pripravljen bolje kot kadarkoli. Treniral je met in pa predvsem preoblikoval svoje telo, da je lažji in hitrejši.

Dallas je lani prišel do samo 33 zmag, kar je bilo seveda premalo za končnico (tudi 1xbet stavnica jih je videla višje). Verjamemo da je vse mogoče, sploh če, kot smo omenili, letos ne bo poškodb glavnih akterjev. To sta seveda Dončič in Porzingis. Dončič lahko postane najboljši evropski košarkar vseh časov, vsaj to mu mora biti cilj, potem je mogoče vse. Bo pa seveda veliko odvisno do tega ali bo kdaj uspel osvojiti kakšen prstan ali dva, vsi vemo da so najboljši vedno tudi zmagovalci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: